Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/pilngraudu-kviesu-maize/

Pilngraudu kviešu maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
60 g miltu
240 g rupja maluma kviešu miltu
80 g auzu pārslu
1 ĒK sausa rauga
1 TK sāls
660 ml ļoti silta ūdens
80 g medus
2 ĒK ābolu mērces
1 kg rupja maluma kviešu miltu
Gatavošana:
Sajauciet pirmās piecas sastāvdaļas. Pievienojiet nākamās trīs sastāvdaļas un jauciet apmēram 2 minūtes ar mikseri. Masai jābūt līdzīgai pankūku mīklai. Pievienojiet 720 gr miltu un kārtīgi sajauciet. Lai pastāv 5 minūtes. Nolieciet mīklu uz nokaisītu ar miltiem dēlīti. Mīciet 10 minūtes, pievienojiet tik maz miltu cik nepieciešams, lai mīkla neliptu pie rokām vai galda. Sadaliet divos kukulīšos. Lai uzbriest 40 minūtes, tad cepiet apmēram 30-45 minūtes.

Pilngraudu kviešu maizes mīklas recepti var izmantot visa veida maizēm, picām, utt. Galvenais ir jāatceras īpašas temperatūras un uzbriešanas laikus.
Rullīši: cep ~ 15-20 minūtes.
Maizes žagariņi: izrullē pildspalvas tievumā. Ļaut uzbriest 2-5 minūtes. Cep iepriekš sasildītā krāsnī līdz paliek brūnganas, apmēram 10 minūtes.
Picas vai deserta garoza: mīklu izlikt uz cepešpannas ļoti plānu. Iedurt ar dakšiņu tāpat kā to darītu ar ābolu pīrāga garozu. Ļauj uzbriest līdz vēlamajam augstumam. Ievietot cepeškrāsnī un cept 15-20 minūtes.
Iesūtījis:
protams-protams

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS