Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/rudzu-keve/

"Rudzu ķēve"

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
800 g milti
200 g rupji malti rudzu milti
150 g sviests
3 TK sāls
4 TK anīss (var iztikt bez)
2 ĒK medus
550 ml piens vai ūdens
1 paciņa svaiga rauga (50 g)
Gatavošana:
Pienu (ūdeni) uzsilda, tajā izšķīdina raugu un medu. Bļodā iesijā miltus, pieliek sāli, anīsu un mīkstu sviestu, pielej šķidrumu un visu samīca. Ļauj 20 minūtes rūgt siltā vietā.
Labi izmīca un liek četrsūra veidnē (var, piemēram, sapīt pīnē, kā bildē redzams gatavajā rezultātā, bet labi ir arī tāpat. Ļauj uzrūgt vēl 20 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep apmēram 1 stundu (ja sāk degt augša, pārklāj ar alumīnija foliju).
Gatavošanas laiks:
50 min. (t.sk. 40 min.raudzēšana) + 60 min.cepšanai
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS