Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/rudzu-maize-ar-raugu/

Rudzu maize ar raugu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 gl ūdens
2 ēk rauga
1 ēk cukura
3 gl rudzu miltu
3 gl kviešu miltu
3 ēk ķimeņu
1 ēk augu eļļas
1 ēk sāls
Gatavošana:
Sajauc siltu ūdeni ar raugu, cukuru un ļauj parādīties putām.
Sajauc abus miltus, ķimenes un sāli. Šķidrumu ielej miltos un maisa līdz veidojas mīksta mīkla. Pārklāj un atstāj ~1 h siltā vietā.
Kad mīkla paceļas, sadala uz pusēm, izliek uz ieziestas plāts un atstāj uz 2 h.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 * C un ieliek plāti. Cep ~1 h līdz parādās brūna miziņa. Virsmu noziež ar pienu vai sviestu. Atdzesē 15 min. un tad izņem no formas.
Iesūtījis:
Laima T.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS