Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/rudzu-maize/

Rudzu maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 l rupju rudzu miltu
6 dl karsta ūdens
2 tk sāls
3 tk maltu fenheļa sēklu
75 g rauga
4 dl silta ūdens vai apelsīnu sulas
10-12 dl kviešu miltu
3 ēk ķimeņu
1 ēk augu eļļas
1 ēk sāls
Gatavošana:
Rudzu miltus ar karstu ūdeni sajauc biezā putrā. Apsedz un uz nakti noliek siltumā. Pieliek sāli un fenheļa sēklas. Pievieno mīklai siltā ūdenī vai apelsīnu sulā izšķīdinātu raugu. Mīklu mīcot, pievieno kviešu miltus, kamēr mīkla kļūst pietiekami stingra un nelīp pie bļodas malām. ~1 stundu raudzē zem dvieļa.
Uz miltiem apkaisīta galda, mīklu sadala uz pusēm. Izveido 2 garenus klaipus. Liek uz cepamā papīra un zem dvieļa raudzē 30-40 min. Ar asu nazi ievelk dažas slīpas svītras. Cep 50-60 min. 200*C. Gatavus ietin dvieļos lai atdziest. Griež pēc 5-6 stundām.
Iesūtījis:
Tīna

Komentāri

mazaa:
01.03.09 16:29:50

Man nav īsti skaidrs, vai tas raugs visās maizes receptēs ir tas klucītis, vai raugs, kurš ir nopērkams pulverī paciņā?
Lūdzu, pasakiet.
Paldies.
Evo Bic:
29.04.10 21:42:44

mazaa - spriezhot pec noradita svara domaju ka sheit ir domats "tas klucitis" rauga.
Vai kads megjinaja cept? Liekas interesanta recepte, gribu pamegjinat.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS