Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/rupjmaize/

Rupjmaize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 paciņa sausais raugs
~200-300 g ievārījums - tas iesala vietā (pašreiz šķiet, ka vislabākā ir brūkleņu ievārījums, bet šķiet derēs jebkura veca, ne pārāk salds ievārījums. Iesals padārgs, bet šādi visi vecie ievārījumi jau apēdušies)
1 sauja ķimenes
~ 1 kg rupjie rudzu milti
sāls
Gatavošana:
Samīca mīklu (tas nekas, ka līp klāt) un uzraudzē 2-3 stundas. Taisa kukulīti un liek uz ietaukotas un ar miltiem apkaisītas cepamās plāts. Liek cepeškrāsnī.
Sākumā temperatūru lielāku, pēc tam mazāku. Cep ~1-2 stundas. Gatavību nosaka, iedurot ar nazi (nelīp klāt) un paklauvējot - jābūt dobjai skaņai. Tad ņem ārā.
Nevajag griezt - liksies, ka jēla. Atstāj līdz rītam - maizīte sabriedīs, savilksies un būs labi. Galvenais nesabīties no tā "jēluma" vidū un nešaut krāsnī vēl pacepties. Tad var sanākt ar pārāk biezu garoziņu vai sadegt.
Iesūtījis:
Spuldzīte
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS