Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/saldskaba-maize/

Saldskābā maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 ķieģelītis
1 litrs rūgušpiens vai kefīrs
1 glāze cukura
1 paciņa (100g) rauga
sāls
ķimenes
milti pēc vajadzības (~1 kg)
Gatavošana:
Rupjmaizei nogriež garozu, sagriež šķēlēs un aplej ar kefīru. Tur ~ 36 stundas. Tad pievieno parējos produktus, samīca diezgan cietu mīklu, uzraudzē, no mīklas izveido 2 kukulīšus, vēlreiz uzraudzē un cep ~ 45 minūtes.
Iesūtījis:
pļāpiņa

Komentāri

colorit:
16.03.09 10:56:07

Ļoti gardi sanāk. Mana ģimene ir sajūsmināta. Tikai mērcēju maizi ne ilgāk kā 12 stundas un cepu cepeškrānī vairāk par 1 stundu.
Pamēģināju izcept arī maizes kombainā un ir pat ļoti OK.
didi2009:
06.05.11 14:53:27

Maizi mērcēju 12 stundas,raugu pievienoju tikai 25 gramus.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS