Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/maize-cepeskrasni/vaczemes-maize/

Vāczemes maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 gl piena
2 ēk cukura
2 tk sāls
1 ½ ēk mīksta sviesta
1 paciņa rauga
¼ gl silta ūdens
6 gl izsijātu miltu
Gatavošana:
Uzsilda pienu, gandrīz uzvāra. Noņem no uguns, pievieno cukuru, sāli un sviestu. Raugu izšķīdina siltā ūdenī un ielej pienā. Labi samaisa. Pievieno 3 gl miltu un samaisa, kamēr sanāk viendabīga masa. Pievieno atlikušos miltus un samaisa, lai sanāktu stingra mīkla. Maisa 10 min., kamēr kļūst gluda un vijīga. Mīklu saveļ kukulītī un ieliek ieziestā traukā, apsmērē ar eļļu. Uzliek vāku un ļauj rūgt siltā vietā 1 ½ - 2 h, kamēr mīkla uzrūgst un paliek 2x vairāk. Piespiež, un atkal ļauj pacelties. Mīklu sadala 2 daļās un veido kukulīšus. Liek uz plāts, apsedz ar dvieli un ļauj atkal uzrūgt.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200* T. Pirms cepšanas katru kukulīti apsmērē ar sviestu. Cep 40 – 45 min. Ja garoziņa par ātru kļūst brūna, tad pārklāj ar foliju.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS