Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/kartupelu-maize-ar-abolu/

Kartupeļu maize ar ābolu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Vidēja lieluma kukulis:
225 ml (1 glāze) kartupeļu ūdens, istabas temperatūras (lēju pienu)
3 ĒK saulespuķu eļļa (liku rapšu eļļu)
500 g (4 1/2 glāzes) kviešu milti
175 g (2 glāzes) auksta kartupeļu pireja (man bij tikai 122 g un 53 g rīvēts ābols)
1,5 ĒK sausais piens (liku arī, garšo pienaināk)
1,5 TK sāls
2 TK cukurs
1,5 TK sausais raugs
piens, kas nepieciešams maizes virsas apsmērēšanai (smērēju ar kefīru, apbēru ar linu klijām)
Gatavošana:
Liek šādā secībā:
Ūdens, eļļa tad milti, tad pireja, sāli un cukuru pretējos kaktos, sausais piens. Raugu bēru pa vidu bedrītē. Sausos sīpolus bēru pec signāla.
Režīms parastais, vidējā garoza, 1kg. Nācās izslēgt 5 minūtes ātrāk. Acīmredzami receptes licējam vidējais kukulis ir mazāks par kilogramu. Gatavā maize svēra ap 900 g.
Mīkla no sākuma liekas pasausa, bet nelejiet neko līdz sākas otrā maisīšana. Vārītie kartupeļi lēnām atdod šķidrumu un mīkla paliek elastīga un ļoti patīkama veidošanai.
Ar kartupeļiem vai kartupeļu novārījumu taisītā maize ir ar pūkainu, elastīgu mīkstumu, plānu mīkstu garozu.
Iesūtījis:
maizite

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS