Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/lidziga-veikala-kiegelitim/

Līdzīga veikala ķieģelītim

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 glāze rudzu ierauga (tāds pabiezs bija gadījies)
250 ml ūdens
100 g rupjo rudzu miltu
200 g skrotēto rudzu miltu
200 g smalko kviešu miltu + 2 baigi pilnās ĒK kviešu miltu
1 ĒK medus
1 ĒK iesala ekstrakta
1 ½ TK sāls
Gatavošana:
Saliku visu uz mīklas režīma un atstāju uz 4 stundām. Mīkla, manuprāt, bija par mitru tāpēc liku tās 2 ĒK papildus miltu. Ir jādubultojas. Tā kā nevarēju sagaidīt, kad pasākumam būs gals, tad pēc 4 stundām spiedu cepšanos uz 2 stundām.
Iznāca ķeģelītim līdzīga rupjmaize. Likās par mitru mazliet un lipīgs mīkstums. Domāju, ka no tā, ka smalki kviešu milti. Citi nebija pie rokas, bet nākamreiz mēģināšu likt rupjos un nedaudz vairāk. Arī rudzu rupjo miltu proporcijas mainīšu un pielikšu kādus sausos augļus, riekstus.
Iesūtījis:
Ruuzza

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS