Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/maize-ar-ieraugu/

Maize ar ieraugu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
300 ml silta ūdens
1 ĒK medus
1 ĒK iesala ekstrakta
1,5 TK sāls
2 ĒK ar kaudzi ierauga no ledusskapja (iepriekš neatdzīvināju)
2 ĒK eļļa
600 g milti
Gatavošana:
Var lietot dažādus miltus, man bija 1/3 rudzu un pārējie kviešu gan rupjie, gan smalkie. Ielikt uz mīklas režīmu un lai izveidojas kukulītis. Mīklas biezumam jābūt apmēram tādam, kā parasti, kad cep maizi. Var pielikt arī linsēklas vai ķimenes, ja tā garšo labāk.
Kukulītim iegriež strīpas, lai var labāk izplesties un apmērcē ar ūdeni. Atstāj uz nakti. Es lieku rūgt ap 10 vakaā. Rītā liek uz 2 stundām cepties.
Pamēģina ēst siltu ar sviestu, pārējo noslēpj, citādāk nekas pāri nepaliks! Kviešu un rudzu miltu proporcijas var variēt. Arī miltu rupjumu var mēģināt katru reizi citu.
Iesūtījis:
Ruuzza

Komentāri

Liene:
30.09.09 09:27:37

Kas ir ieraugs? Kur tādu ņemt?
vaela:
03.12.11 03:21:47

Fantastiska recepte! Cepu uz pusi mazāku, iesala ekstrakta vietā liku kļavu sīrupu, bet ierauga daudzumu nesamazināju (liekas, pat bija 3-4 karotes), cepšanas režīms - 1 stunda. Uzcēlās ļoti skaisti un garšo kā mikslis starp saldskābo un sēkliņu maizi.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS