Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/melna-alus-maize/

Melnā alus maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 ml tumšais alus (jo tumšāks un nefiltrētāks, jo labāk)
75 ml ūdens
75 ml melnās tējas stiprums (var karstu)
2 glāzes kviešu milti (glāze – 230 ml)
1,5 glāzes rudzu milti (pie maisīšanas pievienoju 2 ĒK)
1,5 TK cukurs (ņēmu 1 ĒK)
1,5 TK sāls
1 TK šķīstošā kafija
1 TK kakao
2 ĒK sausais piens
1 ĒK augu eļļa
1 – 2 ĒK sausas kartupeļu pārslas (liku 1,5 ĒK)
1,5 TK sausais raugs
1 ĒK malts koriandrs (ķimenes)
Gatavošana:
Salikt mašīnā instrukcijā paredzētā kartībā. Režīms – «rudzu maize». Pēc pirmās maisīšanas varbūt vajadzēs piebērt nedaudz miltus, ja mīkla par šķidru. Tas atkarīgs no alus šķirnes.
Recepte šausmīga pēc sastāva, bet maize iznāk ļoti garšīga.

Padomi no citiem: jāteic gan, ka ūdens vietā liku pienu, līdz ar to sausā piena ingredientu nepievienoju. Šķīstošās kafijas mājās nav, jo nelietoju tādu- tā vietā iepirku paciņu pa 12 santīmiem nescafe 2 vienā pusfabrikāta izstrādājumu - tā pati šķīstošā vien ir un galvenais gandrīz vajadzīgajā tilpumā. Negribēju veselu turzu Sausās kartupeļu pārslas pirkt, jo atzīstu autentiskos kartupeļu biezeņus un ko gan iesākšu pēc tam ar veselu maisu lieka. Aizvietoju ar fastfoodu- ir pārdošanā mazajos trauciņos ātri uzlejamās putras, t.sk., kartupeļu biezputras- kas pēc satura, šķiet, neatšķiras. Liku rupjmaizes režīmā, 1 kg vistumšākā garoza.
Iesūtījis:
Kleja

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS