Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/prostoj-podovij-hleb/

Prostoj Podovij hleb

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
300 g kartupeļi mundierī
600 g kviešu milti (no manis 550 g kviešu un 50 g rudzu)
1,7 TK raugs
1 ĒK cukurs
2 TK sāls
1 ola
4 ĒK augu eļļa
100 ml kartupeļu novārījums
Gatavošana:
No sevis pievienoju žāvētas dilles – 1 ĒK ceturtdaļu sarkanās svaigās paprikas, smalki sagrieztas un pievienotas maisīšanas laikā.
Uzvārīju kartupeļus un atdzesēju savā ūdenī. Nosvēru vajadzīgo daudz. un samīcīju ar stampu biezeni. Liku spainī eļļu, kartupeļu novārījumu, sāli, cukuru, olu, kartupeļu biezeni, miltus, raugu, dilles. Palaižu režīmā "mīkla".
Papriku liku klāt maisīšanas laikā, kārtīgi apvārtītu miltos, jo dikti sulīga. Dēļ paprikas dabūju piebērt vēl 3 ĒK miltu, lai neķēpājas. Nebrīnaties, ja liekas sākumā, ka ļoti sauss. Vārītos kartupeļos ir daudz ūdens, tas pamazām sajauksies ar miltiem un kļūs ļoti elastīga.
Tad ņēmu un rullēju, bēru miltus, lai nelīp pie rokām, izveidoju 3 striķus un veidoju bizi, aplocīju galus un ieliku atpakaļ spainī. Ļāvu mīklai, aiztaisītā mašīnā (izslēgtā), pacelties otrreiz dubultā. Tad liku cepšanas režīmu uz 1,10 stundu, izslēdzu pēc stundas.
Jā, pirms cepšanas iesmērēju ar rjaženku un apbēru ar ķirbju sēklām.
Bildes:
Iesūtījis:
maizite

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS