Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/rozmarina-un-vigu-fokaca/

Rozmarīna un vīģu fokača

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3/4 krūzes ūdens
1/4 krūze cepamas eļļas
3 krūzes maizes vai kviešu miltu
2 TK svaiga rozmarīna vai ¾ TK sausa, sasmalcināta rozmarīna
¾ TK sāls
1 TK sausa rauga
1/3 krūzes rupji sasmalcinātu mandeļu
¼ krūzes palielos gabalos sagrieztas, žāvētas vīģes
kausēts sviests vai margarīna
Gatavošana:
1. Saliek pirmās 8 sastāvdaļas (tātad visu izņemot kausēto sviestu vai margarīnu) saskaņā ar maizes cepēja instrukciju. Izvēlas mīklas režīmu, kad cikls ir beizdies, izņem mīklu, samīca un atstāj uz 10 minūtēm zem dvieļa.
2. Ietauko paplāti, uz kuras maize cepsies. No mīklas izmīca apaļu, plakanu plāceni aptuveni 30 cm (11 - 12 collas) diametrā. Ar pirkstu galiņiem sabaksta mīklā bedrītes.
3. Apsedz un atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm vai līdz mīkla ir divkārtīgi
palielinājusies. Cep maizi 200*C (400 F) 20 minūtes vai kamēr maliņas paliek brūnas. Ja kaloriju daudzums nerūp, apsmēre fokaču ar kausētu sviestu vai margarīnu.
P.s. Ar šo maizi drusku lielāka ķēpa, jo jācep krāsnī, toties sanāk ļoti smuka un garda maize. Man mājās nebija mandeles un cepu ar valriekstiem.
(no Better Homes and Gardens "Biggest Book of Bread Machine Recipes")
Iesūtījis:
Evo Bic

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS