Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/maize/receptes-maizes-masinai/siera-kiploku-maize-i/

Siera - ķiploku maize I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
360 ml ūdens
2,5 ĒK eļļa
2,5 ĒK cukurs
2,5 TK sāls
1,5 TK ķiploks (liku žāvētos sīpolus tikpat daudz)
6 ĒK siers (bija neizlietots biezpiens, apmēram tikpat)
500 g milti (likās par ķepīgu mīkla, pieliku ap 50 g rudzu miltu pakas atlikumu un vēl kādas 4 ĒK kviešu miltu)
2 TK sausais raugs
1 ĒK dilles (liku žāvētās)
Gatavošana:
750 g maize. 1 parastās baltmaizes programma, vidējā garoza.
Rezultāts burvīgs, gan smaržo, gan garšo, gan izskatās. Diļļu smalkumiņi griezumā skaisti un sīpoliņi redzās dzelteni.
Ar tiem miltiem jau likās neprecizitāte attiecībās, 330 ml ūdens pret 500 gr miltu ir par daudz, prasās vēl miltus. Es pieliku un maize iznaca gaisīga, poraina ar plānu garozu, kas tur sanāktu, ja es tos miltus neliktu.
Iesūtījis:
maizite

Komentāri

Miss:
18.06.09 14:56:24

Nesapratu, vai ir jāpievieno 6 ēdamkarotes siera vai tomēr biezpienu labāk? Un kādu sieru Jūs ieteiktu šai receptei?
Vēl jautājums par miltiem - vai jāpievieno rudzu milti vai parastie? paldies!
maizite:
02.07.09 16:33:52

Man vienkārši nebij siera, liku biezpienu. Tas deva drusku vairāk mitruma, tādēļ dabūju piebērt tos miltus. Ja ņem tikai pamatrecepti bez manām variācijam iekavās, tad iespējams papildus milti nebūs jāber. Sieru varētu bērt stingrāku, lai nesamaļās.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS