Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/piragi-piradzini-smalkmaizites/ajurvediskais-burkanu-pirags/

Ajurvediskais burkānu pīrāgs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
500g miltu;
viena paciņa cepamā pulvera (30g);
500g krējuma;
4-5 vidēji burkāni;
paciņa sviesta (~250g);
200g cukura;
150-200g rozīnes (bez kauliņiem, izmērcētas un no kātiņiem atbrīvotas);
~200- ~300g (patiesībā uz čuju) visdažādāko riekstu sagrauzdētu un sasmalcinātu (pēc pieredzes, jo vairāk un dažādāki, jo gardāk! Labāk pērc veikalā negrauzdētus un pati grauzdē, tā ir daudz garšīgāk!);
Garšvielas:
smalkais kanēlis 1 riktīga tējkarote;
smalkais kardamons 1 normāla tējkarote;
smalki jo smalki melnie pipari kāda šķipsna. (Protams, ja vēlies tieši tādu garšu buķeti, kādai jābūt, tad piparu vietā vien kārtīg tējkaroti GARAM MASALA (var nopirkt EKO veikalā pie Ģertrūdes baznīcas, maksā pāri latam, bet pietiek ilgam laikam! ;)

Gatavošana:
Nu un tad nu tas mīklas sajaukšanas process:
Palielā katlā izkausē sviestu, un tam ber klāt riekstus, rozīnes, garšvielas, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, cukuru, krējumu, miltus, cepamo pulveri. Protams, pēc katras sastāvdaļas samaisot.
Forša lieta ir cepamais papīrs!
Tad nu uz pannas uzliek to papīru un lej mīklu virsū, ar lāpstiņu izlīdzina vienmērīgi un sakarsētā cepeškrāsnī cep uz 200 grādiem , neatceros, 20-30 minūtes, nu kamēr gatavs. Man vienīgi tāda cepeškrāsns, ka ik pa laikam jāgroza panna uz otru pusi. Lai vienmērīgi cepās.
Kad gatavs, nedaudz padzesē un garnē (vai arī negarnēt).

Garnējumam: 500g krējuma sajaukt ar dažām ēdamkarotēm brūnā cukura un māzēt virsū cik nav žēl .
Pa virsu pēc sirds patikas un dvēseliskajām izpausmēm kārto augļus. Šeit var bērnam arī būt interesanti, lai veido sejiņas, zīmējumus no augļu gabaliņiem. (piemēram viena manu radu meitene taisīja sejiņu tā: apelsīna šķēlīte bez miziņas apaļa bija sejiņa zaķim, no kivi šķēlītēm griezām ausis un smaidiņu, vīnogu pusītes bija acis un deguns bija zemenīte no kompota izmakšķerēta. Un visforšāk ir ja tas krējums dabon iesūkties dažas stundas, tad tas “pīrāgs” ir mitrāks.
Aber, ja vienkārši pati sev uz ātro gribi uzcepināt tādu ko dienas gaitā vai pie teļļuka panašķoties, tad manuprāt ir gana ņammīgs tāpat bez garnīra!

Ps. no redaktores, esmu ēdusi šo gardumu, gan bez garnējuma, bet bija fantastiski garšīgs:)
Iesūtījis:
Reiki

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS