Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/piragi-piradzini-smalkmaizites/buljona-piradzini-ar-galas-pildijumu/

Buljona pīrādziņi ar gaļas pildījumu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Kārtainā mīkla:
200 g mīksta sviesta
250 g miltu
100 g auksta ūdens
1 TK etiķa
Pildījums:
200 g vārītas maltas liellopa gaļas
sviests
½ sasmalcināta sīpola
buljons
sāls
malti melnie pipari
muskatrieksts
Gatavošana:
Sviestu sadala 3 daļās. Etiķi samaisa ar ūdeni. Uz galda izsijā miltus, tajos liek iekšā 1/3 sviesta un saplucina to kopā ar miltiem smalki, tad pievieno aukstu ūdeni, kas sajaukts ar etiķi un samīca. Izrullē ~½ cm biezā kvadrātā, 2/3 mīklas apsmērē ar otro 1/3 sviesta (Neapsmērēt malas!). Tad mīklu saloka: vispirms neapsmērēto malu, tad apsmērēto, tad abus galus. Galus aizšuj, lai sviests nenāktu ārā. Mīklu viegli ar delnu dauza 2 pretējos virzienos, tā izspiežot lieko gaisu (citādi tas pārplēsīs mīklu un sviests nāks ārā). Pēc tam mīklu uzmanīgi vēlreiz izrullē un atkal saloka tāpat. Ledusskapī 10 - 15 minūtes patur, atkal izrullē, uzsmērē atlikušo 1/3 sviesta un saloka tāpat. Atkal ledusskapī 10 - 15 minūtes. Izrullē un saloka tāpat. Pēc vēlēšanās un iespējām atdzesēšanu un rullēšanu - locīšana var atkārtot vēl vairākas reizes - mīkla labāk celsies, būs čauganāka. Tikai nedrīkst pārāk ilgi dzesēt neapsegtu - izveidosies garoza, ko nevarēs likvidēt.
Mīklu izrullē ~3 mm biezumā un izgriež kvadrātiņus (kvadrātiņu lielums atkarīgs cik lielus pīrādziņus grib izcept). Uz kvadrātiņiem liek pildījumu, maliņas apsmērē ar sakultu olu (malas salīpšanai) un pārloka – veidojot trīstūrīšus, malas piespiež. Pīrādziņus liek uz plāts, apziež ar olu un cep gatavus.
Pildījums: gaļu izvāra, 1x izmaļ gaļas mašīnā un apcep sviestā kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Gaļu un sīpolus samaisa, pievieno mazliet buljona (tik daudz, lai masa turētos kopā), pieliek sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas. Pildījumam jābūt pikantam.
Iesūtījis:
Rita

Komentāri

sīkais:
17.11.11 20:37:42

ĻOTI JAUKAS RECEPTĪTES,JAPAMĒĢINA

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS