Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/hermanis/

Hermanis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Pamatieraugs;
220 gr miltu
400 ml silta ūdens (45 grādi C)
56 gr cukura
2 ¼ tējkarotes sausā rauga
Gatavošana:
1. Lielā stikla vai plastmasas traukā izšķīdina raugu ūdenī. Iemaisa miltus un cukuru, jauc, līdz kļūst viendabīgs. (nelietojiet metāla karoti)! Pārsedz trauku un novieto siltā vietā uz nakti.
2. Nākamajā dienā labi apmaisiet un ievietojiet ledusskapī.
3. Apmaisiet vienu reizi dienā nākamo 4 dienu laikā. Piektajā dienā apmaisiet un sadaliet 2 daļās. Vienu daļu atdodiet kopā ar barošanas instrukciju.
4. Pabarojiet ieraugu ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Apmaisiet līdz kļūst viendabīgs. Pārsedziet trauku un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.
5. Desmitajā dienā pabarojiet atkal ar 110 gr cukura, 110 gr miltu un 200 ml piena. Samaisiet un ievietojiet ledusskapī. Apmaisiet reizi dienā nākamo četru dienu laikā.
6. 15-tajā dienā kūka ir gatava cepšanai. Atstājiet 400 ml tases ierauga – 200 ml atdodiet draugiem, 200 ml ielieciet ledusskapī un turpiniet to piebarot un apmaisīt (apmaisiet 1 reizi dienā 4 dienas pēc kārtas, apmaisiet un piebarojiet 5.dienā, gatavs cepšanai 10.dienā).
Kūkas cepšana:
200 ml ierauga, 220 gr miltu, 225 gr cukura, 2 olas, ½ tējk. Sodas, 130 gr eļļas, 2 tējk. Cepamā pulvera, 200 gr sasmalcinātu riekstu. Visu sajauc un cep 175 grādos 35 - 40 minūtes.
Gatavošanas laiks:
15 dienas
Iesūtījis:
Sonya

Komentāri

zakis:
21.02.11 10:24:05

zinu so recepti tikai ar pienu,cukuru un miltiem bez rauga kad cep tad pievieno soda, un protams cukuru miltus pienu, regulari piebaro.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS