Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/klasiska-siera-kuka/

Klasiskā siera kūka

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g cepumu
125 g kausēta sviesta
250 g Philadelphia krējumsiers
400 g kondensētā piena ar cukuru
2 TK rīvētas citrona miziņas
80 ml citrona sulas
1 TK želatīna
1 ĒK ūdens
Gatavošana:
Cepumus sasmalcina līdz rīvmaizes konsistencei. Pievieno sviestu, maisa, kamēr masa ir vienmērīga. Šo masu vienmērīgi izklāj pa 21 cm kūkas veidnes malām un uz dibena (var izmantot, piemēram, glāzi ar plakanu dibenu). Apsedz un ledusskapī saldē 30 minūtes, kamēr stingra.
Pa to laiku sieru ar mikseri kuļ, kamēr tas kļūst vijīgs, pievieno kondensēto pienu, miziņu un sulu, puto, kamēr masa vienmērīga. Želatīnu izšķīdina, nedaudz karsējot (piemēram, ūdens peldē), tad atdzesētu pievieno siera masai.
Siera masu lej veidnē un ledusskapī atdzesē 3 stundas vai pa nakti.
P.s. šī ļoti garšīga, tikai es cepu ar mellenēm, nevis avenēm. Un svara vērošanas cēla mērķa dēļ cepu ar biezpienu, taču ar krējumsieru noteikti būs garšīgāk. Un cepumu vietā izmantoju sadrupinātu tortes biskvītu, starp citu, nebija nemaz slikti.
Iesūtījis:
Babs

Komentāri

Anna:
02.03.11 21:18:26

Sanaak ljoti laba, tikai cepuminjus saberzt vajadzeetu vairaak, tad taa kuuka taada kreemiigaaka sanaak !!!
mimi:
04.03.11 12:31:46

tad sanak ka ta kuka nav jacep? vina gatava tapatas?!
Anna2:
28.06.11 23:07:24

Man kaut kas neizdevās ar to želatīnu. Viņa tāda izjukusi sanāca.
Elle:
12.08.11 15:41:03

MMM, ĻOOTI GARŠĪGA MAN SANĀĀCA!!
zate:
17.11.11 19:13:48

es gan vēl taisīšu uz savu vārdadienas ballīti!!!!!!
Kate:
02.01.12 18:03:43

Riktīgi forša! Smaržīga, maiga un aromātiska! Turklāt Philadelphia vietā trakoti labi garšo arī mūsu pašu Kārumsiers!
Inga:
10.01.12 22:03:39

Kūka sanāca garšīga, trikai arii juka ārā! Kā īsti to želantīnu kausē??? Man nesanāca
Sise:
08.02.12 16:15:57

Vai tiešām tā kūka nav jācep cepeškrāsnī?
dii:
18.02.12 11:32:31

Zelantins sarujas ja to siltu uzreiz ielej aukstaa siera massaa, tapeec nesanak, es vienmer kaut nedaudz(kadas divas edamkarotes) no siera massas ieleju tanī karstaja zelantiinaa lai vins padziest (maisot izkuust)un tad lenam leju atpakal siera massaa.
Cept neko nevajag.
Želantīns:
09.01.13 13:01:42

želantīnu nevajag sildīt vairāk par 60 grādiem, tad tas mēdz nesaķerties.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS