Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/citi-edieni/bukstins-jeb-grubu-putra/

Bukstiņš jeb grūbu putra

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
grūbas
speķis (cauraudzītis)
sīpoli
sāls
malti melnie pipari vai garšvielu maisījumi
Gatavošana:
Grūbas apcepina uz pannas, lai ir sausākas. Sagriež speķi (cauraudzīti) un sīpolus. Tos apcep, pievieno sāli, piparus vai garšvielas.
Liek sautējamā katlā kārtām - kārta grūbas, kārta sīpolu, kārta speķa, tad atkal grūbas (virsējai kārtai jābūt grūbām). Pārlej visu ar ūdeni, tā lai ūdens ir mazliet virs grūbām. Un sautē tik ilgi, kamēr viss ūdens izsautējies (man sanāk apmēram stundu sautēt). Tad grūbas ir jau palikušas irdenas. Klāt dzer kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.
Iesūtījis:
Alija

Komentāri

Mazis:
07.10.10 18:23:26

Vai grūbas pirms tam jāmērcē vai nav? Un ja jāmērcē, tad cik ilgi? Paldies
Johaidī:
07.10.11 20:23:37

Tad ir jāmērcē vai nav?
Zikis:
09.10.11 08:16:05

Noteikti jaameercee, savadaak dikti ilģi jaasautee...
Zikis:
09.10.11 08:16:48

A, un grubas jaamercee vismaz divas stundas...
Johaidī:
09.10.11 20:42:33

Un pēc mērcēšanas jāžāvē?
Jebšu slapjas cepamas.
Kā redzams - vienas vienīgas neskaidrības!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS