Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/citi-edieni/cukas-galas-sagatavosana-pirms-zavesanas/

Cūkas gaļas sagatavošana pirms žāvēšanas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
gaļa
sāls
malti melnie pipari
ķiploki
Gatavošana:
Gaļu sadala gabalos, saber ar sāli (tas daudzums, ja esi gatavojusi cepešus, apmēram būtu jājūt), pipariem, ķiplokiem (var taisīt pastu no ķiplokiem, sāls, pipariem, ar ko to visu labumu tā neskopi ierīvē), nosloga uz dienu divām. Ceļ ārā, apskalo un prom žāvēties.
Tēvs taisa ar sāli un pēc tam apskalo, garšīgi un ilgi stāv, ne tik ātri apnīk. Brālis sāla mazāk, bet žāvē ar visiem ķiplokiem. Pēc pāris nedēļām pieriebjas, bet sākumā, kamēr tie ķiploki nepieriebj, ir super.
Par temperatūrām gan nemācēšu pateikt, tas jāskatās no gabala un receptes, jo pārkarsējot ķiploks dod tādu kā rūgtumiņu.
* ja cūķim kāda nierīte ar palikusi, un nav saldēta, tad to ar sasāli un nožāvē. Būs gatava ātrāk, ņem vērā. Traki garšīga manta, kad tā stingri nožāvēta. Griež gabaliņos un pie alus labāku uzkodu nevaru iedomāties.
Iesūtījis:
Beka Ltd.
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS