Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/citi-edieni/pelmeni/

Pelmeņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
3 glāzes milti
50 g mīksts sviests
2 olas
sāls
1 glāze ledus auksts ūdens

Pildījums:
malta cūkgaļa
rīvēts sīpols
sāls
malti melnie pipari
Gatavošana:
Bļodā ieber 3 glāzes miltu, pievieno sviestu, šķipsnu sāls un 2 olas. Ar vienu roku sāk mīcīt mīklu, bet ar otru roku tievā strūklā ielej ledus auksto ūdeni - nepārtraucot mīcīt. Mīklu samīca un liek uz galda, kas nokaisīts ar miltiem. Turpina mīcīt, ja nepieciešams iemīca vēl miltus, bet mīkla nevar būt cieta. Mīklu noliek atpūsties 30 minūtes. Mīkla sanāk elastīga un vārot nesajūk.

Pildījums: malto gaļu samīca ar sarīvētiem sīpoliem, sāli un pipariem.

Mīklu izrullē, izspiež aplīšus, liek pildījumu un veido pelmeni. Gatavos pelmeņus vāra kā jau pelmeņus.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS