Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/citi-edieni/zaveta-gala/

Žāvēta gaļa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
gaļa
sāls
garšvielas
ķiploks
Gatavošana:
Man ir senlaiku recepte, pēc kuras visu laiku žāvējam gaļu.
Atdzesē gaļu, tad apber ar sāli, tā, lai visa gaļa sālī, tā katru gabalu apber ar sāli, kamēr gaļas gabals paliek balts no visām pusēm. Tur 7-10 dienas. Tad dienu pirms žāvēšanas gaļu liek ūdenī mērcēties. Pirms žāvēšanas gaļas gabalus nosusina ierīvē vajadzīgās garšvielas, ķiplokus un liek kūpinātavā.
Izžāvēta gaļa ir normāla sāļuma, glabājas ļoti ilgi.
Iesūtījis:
Jutata
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

...:
02.06.10 23:06:59

Pieļauju, ka sālī agrāk tika turēts tikai tādēļ, lai gaļa ilgāk nebojātos :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS