Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/citi-darzenu-edieni/artisoki-ar-grikiem/

Artišoki ar griķiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g mazu artišoku
citronu sula
4 ēdamk. eļļas
4 mazas salvijas lapiņas
1/2 ēdamk. saberztu koriandra sēkliņu
100 g griķu
1/2 l dārzeņu buljona
sāls
1 ķiploka daiviņa
200 g šampinjona
100 g mazo kokteiļtomātiņu
krešu zaļumi
malti pipari
Gatavošana:
Artišokiem noloba ārējās lapas, nogriež kātus un lapu galiņus, griezuma vietas apslaka ar citrona sulu.
Lielā pannā sakarsē 3 ēdamk. eļļas, ieber salvijas lapiņas un koriandru. Artišokus pārgriež gareniski uz pusēm un griezuma vietu apcep eļļā.
Pannā ieber griķus un apgrauzdē, pielej 3/8 buljona, pannai uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 20-25 min., tad pieber sāli un pievieno spiedē izspiestu ķiploku.
Šampinjonus, tomātiņus notīra un pārgriež uz pusēm. Artišokus un griķus pabīda pannas malā.
Pannas vidū ielej atlikušo eļļu un uz straujas uguns apcep šampinjonus. Pievieno tomātus un atlikušo buljonu, pārkaisa ar pipariem, iemaisa krešu zaļumus.
Pannai uzliek vāku, ļauj pāris minūtes ievilkties un pasniedz galdā.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS