Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/citi-darzenu-edieni/artisoki-ar-piparu-biezpiena-merci/

Artišoki ar piparu-biezpiena mērci

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 lieli artišoki
1 citrons
250 gr laba biezpiena
sāls
50 gr skāba krējuma
2 tējkarotes zaļo piparu graudiņu
2-3 ēdamkarotes balzama etiķa
1/2 tējkarotes rīvētas apelsīna miziņas
malti melnie pipari
rozā piparu graudiņi
Gatavošana:
Artišokiem nogriež kātus un lapu galiņus. Griezuma vietas apslaka ar citronu sulu. Artišokus liek verdošā sālsūdenī un vāra 30-40 minūtes.
Biezpienu rūpīgi samaisa ar krējumu. Zaļos piparus ieber miezerī un saberž, pēc tam kopā ar etiķi un rīvēto apelsīna miziņu pievieno biezpienam. Pieber sāli un maltus piparus.
Artišokiem notecina šķidrumu un atdala lapiņas citu no citas. Uz katras lapiņas uzliek 1-2 tējkarotes biezpiena maisījuma un izrotā ar rozā piparu graudiņiem.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS