Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/citi-darzenu-edieni/lecu-kotletes/

Lēcu „kotletes”

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 ĒK eļļa
1 smalki sakapāts sīpols
2 lielas ķiploka daiviņas
plānās ripiņās sagriezts neliels burkāns
250 g sarkanās lēcas
120 g rīvmaize + rīvmaize apviļāšanai
60 g smalki sakapāti valrieksti
90 g saldēti zaļie zirnīši
sāls
garšvielas pēc savas gaumes
Gatavošana:
Dziļā pannā eļļā apcep sīpolu un ķiploku, pievieno burkānu, lēcas un aptuveni puslitru ūdens. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni un vāra 30 minūtes. Reizēm apmaisa, lai nepiedeg. Pēdējo 10 minūšu laikā noņem vāku, lai pilnībā iztvaiko ūdens. Gatavām lēcām jābūt mīkstām, bet sausām, bez lieka ūdens.
Gatavo maisījumu ieliek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek vēsumā uz 10 minūtēm. Pēc tam iemaisa rīvmaizi, valriekstus, zirņus un, ja vēlas arī kādus zaļumus. Izveido "kotletes' un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
"Kotletes" apvārta rīvmaizē un cep eļļā kā parastas kotletes.
Iesūtījis:
Snifiņš
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS