Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kapostu-edieni/kartupelu-klimpas/

Kartupeļu klimpas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 – 3 kartupeļu
1 ola
milti
kartupeļu ciete
sāls
Gatavošana:
Sarīvē kartupeļus, caur 2-kārtīgu marli nospiež sulu. Sulu nostādina un nolej tā, lai apakšā paliktu ciete. Cieti pieliek nospiestajai, daudzmaz sausajai kartupeļu masai.
Pievieno 1 olu, drošības pēc vēl kādu ēdamkaroti kartupeļu cietes (lai vāroties neizjūk), karoti miltu, sāli (nepilnu ēdamkaroti) pēc garšas. Visu samaisa. Mīkla gatava.
Ar rokām uztaisa nelielas klimpas, liek vārīties vārošā sālsūdenī (tādā ne pārāk stiprā - garšīgā). Izmēģinājumam vispirms ieliek vārīties vienu klimpu, ja jūk ārā, mīklai jāpievieno vēl kartupeļu ciete vai milti. Ieliktās klimpas vāra kamēr uzpeld un vēl mazliet ~ 15 minūtes.
Man garšo ar maltās gaļas mērci, bet var ēst ar jebkuru citu mērci. Nākošajā dienā izvārītās klimpas var sagriezt, sacept (kā kartupeļus) un ēst ar krējumu. Un tā nākamās dienas pusdienās, vakariņās...
Iesūtījis:
via

Komentāri

Vikky:
26.08.10 14:36:47

Klimpas sanāca ļoti garšīgas :)) nevajag pat pienu liet klāt, kā vairākumā recepšu
Marite:
04.08.11 08:54:29

Nepilnvērtīga recepte, es noimizoju 3 kartupeļus, bet tur knapi vienai personai sanāk. Un nemaz nav minēts cik milti un cik kartupeļu cietes. Sāku taisīt un atdūros pie miltiem, cik tad jāber, karote, divas, piecas ?????
Sūdīga recepte.
Indra:
29.08.11 11:10:19

Garšīgi.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS