Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/cepelini-ar-biezpienu/

Cepelīni ar biezpienu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
svaigi kartupeļi
biezpiens
1 ola
sāls
kartupeļu ciete
Pildījums:
maltā gaļa
cauraugušu speķi
ķiploki
sīpoli
malti melnie pipari
sāls
Gatavošana:
Uz smalkās rīves sarīvē kartupeļus, liek marlē un "nožņaudz", bet ne pārāk stipri- tā lai nav pavisam sausi, liek klāt biezpienu,1 olu (olu var nelikt), sāli un kartupeļu cieti, kas paliek bļodā, kad nolej no kartupeļiem nospiesto sulu. Masu izmīca, tā lai masa ir valkana. Ja masa ir pārāk sulīga vai irdena, tad var pielikt nedaudz miltus, bet tas nav īpaši vēlams.
Pildījumam ņem malto gaļu (labāk pusi 50/50 liellopu un cūkgaļu, piegriež klāt cauraugušu speķīti, pierīvē klāt ķiplokus un sīpolus pēc garšas, pieliek maltus (labāk svaigi) piparus un sāli, masu izmīca.
Tālāk ir meistarības jautājums, bet princips ir tāds pats kā pildītajām kotletēm. Paņem uz plaukstas izlīdzini kartupeļu masu, liec virsū gaļu, aploki malas apkārt un taisi tādas kā palielas kotletes ar gaļu viducī.
Cepelīni var būt divu veidu -cepti vai vārīti. Ja gribi ceptus, liec uz ietaukotas plāts un cep cepeškrāsnī, kad viena puse brūna, neaizmirsti apgriezt uz otru pusi. Gatavus ēd ar krējumu.
Ja gribi vārītus, tad vāri liekot ar karoti karstā ūdenī. (šis variants mēdz reizēm neizdoties - cepelīni var izšķīst, tas var būt atkarīgs arī no kartupeļu šķirnes). Gatavus ēd ar krējuma- sīpolu mērcīti.
Iesūtījis:
oukija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS