Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/cepelini-i/

Cepelīni I

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg zaļu kartupeļu
3-4 vārīti kartupeļi
sāls

Pildījumam:
400 g maltās gaļas
1 karote krējuma
majorāns
pipari
sāls
sīpoli u. c. garšvielas
Gatavošana:
Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Vārītos kartupeļus samaļ.
Zaļos kartupeļus, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20-25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena. Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Dana:
13.02.06 11:08:57

Gribu palabot.Kad skidrumu nolej, tad cieti aplej ar verdosu uudeni un
aatri maisa liidz veidojas putrina.
Tad pievieno zalo kartupelu riiveetai masai un iemiica ieksaa.
Dzidra:
04.01.09 17:27:10

Recepte ļoti precīza!
Marta:
15.08.09 19:40:13

Pareizi ir palabojusi Dana,kad šķidrumu nolej, tad cieti aplej ar ļoti mazu daudzumu vāroša ūdens vai piena, ātri samaisa un putriņu pievieno kartupeļu masai.Man gan vislabāk cepelīni garšo ar kūpinātu gaļu, kura vispirms ir mazliet apsildīta uz pannas kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem, kuriem pievieno arī maltus piparus.Kartupeļu masai ir jābūt stingrai un tā nedrīkst lipt pie rokām,ja nu tā nav, tad dažkārt pievienoju mazliet miltus.kartupeļu masai pievienoju arī dažas olas. Šādi cepelīni ir ļoti garšīgi un tos man iemācīja gatavot vīrs un viņš ir lietuvietis. Lai Jums veicas!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS