Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/cepelini-iii/

Cepelīni III

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg zaļu kartupeļu
3 - 4 vārīti kartupeļi
sāls
Pildījums
300 g cūkgaļas
100 g liellopa gaļas
1 ĒK skāba krējuma
majorāns
malt melnie pipari
sāls
sīpoli
garšvielas
Gatavošana:
½ kartupeļu nomizo un sarīvē, bet otru pusi novāra. Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Sulai atļauj nostāvēties un tad sulu nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Vārītos kartupeļus samaļ vai saspaida. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20 - 25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.
Pildījums: gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.
Pasniedz ar skābu krējumu vai sacepta speķa, sīpolu un krējuma mērci.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS