Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/cepelini/

Cepelīni

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 kg kartupeļu
1 ola
4 EK skābs krējums
sāls
milti
200 g gaļa ( maltas)
2 sīpoli
rīvmaize
Gatavošana:
1 kg kartupeļu novāra un karstus sastampā, kā biepzutru gatavojot. 1 kg kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves (es parasti vēl ar blenderi visu samaļu), caur drānu nospiež sulu. Rīvēto kartupeļu masai pievieno vārītos kartupeļus, sāli, krējumu, olu. Gaļu kopā ar sīpoliem apcep un pievieno rīvmaizi.
No kartupeļu masas veido plācenīšus un vidū liek gaļu, tad taisa ciet ,bet uzmaniigi, lai malas neatnāk vaļā vārot. Vāra viegli sālītā ūdenī . Pēc uzpeldēšanas vēl 5 - 10 min atstāj karstajā ūdenī zem vāka.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Gita:
05.10.05 13:08:30

Nesaprotu,pie sastāvdaļām ir rakstīts milti,bet kur viņi jāliek.Varbūt jāapviļā cepelīni pirms likšanas ūdenī?
Lora:
13.10.05 22:30:52

ja liekas, ka mīkla par šķidru, vai ja pēc pirmās partijas izvārīšanas tie jūk laukā, tad pievieno nedaudz miltu.
pekace:
05.08.09 20:14:25

es esmu taisījusi tikai ar svaigiem kartupeļiem un neapcepu malto gaļu bet gan jēlu lieku iekšā un sanāk tik pat labi!! Vāru tikai nedaudz ilgāk!!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS