Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/kartupelu-nujinas-ar-sampinjoniem/

Kartupeļu nūjiņas ar šampinjoniem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/15 kartupeļu nūjiņām/:
4 kartupeļi
2 olas
pētersīļu zaļumi un zaļie loki vienādās daļās
2 ĒK milti
200 g šampinjoni
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
kartupeļu garšvielas
sāls
eļļa
rīvmaize

Gatavošana:
Kartupeļus nomizo, sagriež 4 daļās un izvāra gatavus sālītā ūdenī. Gatavos kartupeļus nolej un samīca biezputru.
Atdzisušā biezputrā iemaisa kartupeļu garšvielas, miltus un olu dzeltenumus. Pētersīļus un lokus smalki sagriež un iemaisa biezputrā. Ja nepieciešams /ja biezputra pārāk sausa, drupena/ kartupeļu biezputrā iejauc pienu vai kartupeļu novārījuma ūdeni.
Olu baltumus sakuļ putās ar šķipsnu sāls. Saputotos baltumus iecilā kartupeļu biezputrā.
Šampinjonus sagriež 4 daļās, apcep kopā ar sīpoliem eļļā uz pannas.
Ar mitrām rokām no mīklas veido nūjiņas. Piepildot ar šampinjonu masu. Nūjiņas apviļā rīvmaizē. Pannā uzkarsē eļļu līdz viršanas temperatūrai un apcep nūjiņas.
Apceptās nūjiņas liek uz papīra dvieļiem, lai sasūcas liekā eļļa.

Iesūtījis:
Kripatiņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS