Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/kartupelu-zalumu-biezenis/

Kartupeļu-zaļumu biezenis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 gr kartupeļu(notīrīti)
10 gr sviesta vai margarīna
120 gr nātru vai ceļteku lapu
10 gr sīpolu(notīrīti)
30 ml piena
20-30 gr speķa(svaigs vai kūpināts)
Gatavošana:
Zaļumu lapiņas applaucē, sasmalcina saberžot vai ar mikseri. Kartupeļus izvāra, nolej ūdeni, nosusina, sasmalcina un tiem pievieno uzvārītu pienu, sīki sagrieztus apceptus sīpolus un lapiņu biezeni. Visu labi sakuļ. Ēd tūlīt ar sviestu, saceptu speķi, biezpienu un krējumu, piena vai krējuma mērci. Šādam biezenim var pievienot arī biezpienu. Visu izmaisa un uzkarsē. Var pievienot svaigas, sīki sagrieztas ķimeņu, pētersīļu un liepu lapiņas.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS