Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/kugelis/

Kuģelis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
20 vidēji kartupeļi
2 olas
1 glāze biezpiena
50 gr speķa
1/2 tējkarote maltu melno piparu
Gatavošana:
Rīvētiem kartupeļiem pievieno olas, caur sietu izberztu biezpienu, sagrieztu un apceptu žāvēto speķi, sāli, piparus. Pannu ieziež ar speķi, tajā liek kartupeļu masu 3 – 4 cm biezumā un cep cepeškrāsnī 1 stundu vidējā karstumā.

Kuģeli pasniedz ar mērci, ko pagatavo no taukos apceptiem sīpoliem krējumā.

Piezīme: Iesūtītāja kuģeli gatavot iemācījusies no savas māmiņas, kura savukārt šo prasmi mantojusi no savas vecmāmiņas. Kuģelis teicējas ģimenē senāk bijis Ziemassvētku ēdiens. Galdā to pasnieguši ar asinsdesām vai ķilbasām (mājās gatavotām gaļas desām).

Iesūtījis:
Irēna Mieze

Komentāri

cloudlet:
10.08.06 16:28:23

Beidzot tad izdevas atrast īsto recepti! Abi ar mazuli uztaisisim tetim parsteigumu vakarinjas, jo vinjam vakar ljoti sagribejas Kuģelis ;)
Milany:
08.02.11 15:52:43

un cik tad skaitās tas vidējā karstumā, cik grādos?
Sīciņā:
14.04.11 16:36:21

Vidējā teparatūra ir 160 grāfi pēc celsija.
Elle:
17.08.11 13:07:58

MMM.ļoti gardi!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS