Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kartupelu-edieni/lauksaimnieka-kartupelu-biezputra/

Lauksaimnieka kartupeļu biezputra

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
kartupeļi
sāls
sviests
piens
Gatavošana:
Uzvāru kartupeļus ar aprēķinu, ka putrai vajag vairāk nekā parasti vārot kartupeļus, kā piedevu. Protams, sālīti pēc garšas. Nokāšu šamos un nožāvēju, pielieku klāt krietnu piku sviesta. Var arī margarīnu, bet arī krietnu piku. Samīci to visu, pieleju maķenīt pienu un brūku virsū ar mikseri. Kuļu to, pa druskai pielejot pienu, līdz putra ir tāda kā gribas. Pienu jālej pakāpeniski, jo, ja pielej par daudz, tad sanāk pļura.
* ja kartupeļi ir saluši vai pagalam savītuši, tad arī nekas labs nav gaidāms. Tas pats sakāms par jaunajiem kartupeļiem - lien kaut no ādas ārā, bet sanāk kaut kāda glīzdaina masa. Labai kartupeļu putrai jābūt nedaudz čaganai un gaisīgai. Katrā ziņā mani ēdāji ik pāris dienas brēc pēc kartupeļu putras.
Jā, un šodien neapēsto, rīt var uz pannas uzcept, arī varen garšīgi.
Iesūtījis:
Lauksaimnieks

Komentāri

Fraņa:
17.02.09 19:56:03

Paldies par piebildi, ka no visai savītušiem nekas nesanāks - man kā reizi tikai tādi vien mājās :).
zanza:
09.03.09 16:39:27

vienreiz taisīju kartupeļu biezputru, bet tā masa man tā kā līme sanāca, tā arī nesapratu, kas par vainu, varbūt kūlu pārāk ilgi vai kā?
iilzze:
29.03.10 16:16:00

kult ar mikseri drīkst, nedrīkst blebderēt

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS