Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kirbju-edieni/pildits-kirbis-ar-malto-galu/

Pildīts ķirbis ar malto gaļu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
ķirbis
Pildījumam:
malta gaļa
sviests
burkāni
sīpoli
šampinjoni
rīsi
sāls
malti melnie pipari
ķiploks
1 – 2 olas
garšvielas
Gatavošana:
1. Jāiepērk vai kā citādi jādabū vesels ķirbis, ne pārāk liels, tāds, lai iet vesels cepeškrāsnī. No šķirnēm labāk izvēlēties ar pēc iespējas cietāku mizu. Man labākie šķiet ar tādu mazliet zaļganu mizu.
2. Ķirbim nogriež tādu kā cepurīti/vāciņu - var atstāt ar visu kātiņu.
3. Ja ķirbis noliekot uz galda virsmas nestāv taisni, var mazliet piegriezt apakšpusi, lai piepildīts cepeškrāsnī stāv kā ķipis; negriez pārāk daudz, tad viss labums cepot iztecēs.
3. Izņem ķirbim sēklas un mazliet izdobj arī mīkstumu, atstājot aptuveni 2 - 4 cm, atkarībā no ķirbja lieluma.
4. Gatavo pildījumu - jauktai maltai gaļai ( var arī medījuma ) pievieno sviestā saceptus diezgan daudz burkānus un sīpolus, ja ir tad saceptas bekas no ledusskapja, ja ne var sacept šampinjonus, bet var iztikt arī bez, un noteikti jau novārītus rīsus, sāli, piparus, garšvielas - Anniņa bez sāls utt. pēc patikas, ķiploku un 1-2 olas, atkarībā no daudzuma. Visu to labi samīca un iepilda ķirbja vēderā, uzliek ķirbim vāciņu.
5. Uzstutē to uz cepešpannas un iestumj cepeškrāsnī 180*C cep ilgi - ~ 2-3 stundas, ja liels, tad vēl ilgāk.
6. Tad nāk tas skaistākais. Kad ķirbis gatavs, to veselu liek uz galda, saimniece klausās sajūsmināto viesu izsaucienus, tad noņem vāciņu un ar lielu karoti garā kātā dala porcijās ar visu ķirbja mīkstumu. Pāri parasti paliek tikai izdobtā ķirbja miza.
Klāt var pasniegt krējuma mērci ar zaļumiem, ja vēlies tomātveidīgu mērci, kartupeļus, ja kādam vajag vai vienkārši graudu maizi.
* tas nav tik grūti un sarežģīti, kā varbūt izklausās. Sagatavošana ~ 1 stunda, kamēr viņš cepas, vari gaidot viesus iespēt visu citu vai arī pucēties.
Iesūtījis:
Dzērvīte

Komentāri

Blondy:
23.09.08 13:52:48

Nu recepte jau super uzrakstīta, jāiet uz dārzu ķirbis lūkoties :))
anna:
14.11.08 10:25:24

Loti garsiga,paldies
POMMERS:
30.01.10 14:30:54

Superīgas pusdienas sanāca, nedaudz pamainiju pildijuma konsistenci, bet sanāca pat ļoti gardi un galvenais skaisti, interesats ķipītis.... Visiem patiešām bija liela sajūsma.
Paldies par recepti....
Iveta:
10.07.11 21:27:03

recepte super, esmu gatavojusi ar dažādiem pildījumiem. Šogad dārzā sastādīju daudz ķirbju :)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS