Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/kirbju-edieni/provansas-kirbju-sacepums/

Provansas ķirbju sacepums

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
750 g ķirbja bez sēklām
šķipsna rīvēta muskatrieksta
1 vidēji liels sīpols, rupji sagriezts
25 g sviesta
1 ēdk. augu eļļas
1 ēdk. miltu
250 g piena
1 vidēji liela ola, viegli sakulta
100 g sarīvēta Grijēras vai cita siera pēc izvēles
sauja mandeļu skaidiņu
Gatavošana:
Uzkarsē cepeškrasni līdz 200*C. Nomizo ķirbi un sagriez mīkstumu nelielos gabaliņos. Liec katliņā un pielej aptuveni 6 ēdamkarotes ūdens. Uzliec katliņam vāku un tvaicē 15-20 minūtes, līdz ķirbis ir ļoti mīksts. Neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt.
Saspaidi ķirbi ar dakšiņu vai stampiņu, pieber sāli un piparus, pievieno muskatriekstu. Ja biezenis ir ūdeņains, pārāk šķidrs, liec to atpakaļ uz uguns un karsē 1-2 minūtes, pa brīdim apmaisot, līdz daļa šķidruma iztvaikojusi.
Kamēr ķirbis tvaicējas, vidēji lielā pannā eļļas un sviesta maisījumā cep sīpolus 10 minūtes, līdz tie mīksti, bet maisot cep 1 minūti. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot, lai nerastos kunkuļi. Vāri uz mazas uguns, līdz mērce sabiezē.
Samaisi balto mērci ar ķirbja biezeni un olu, labi sakul. Ieliec masu nelielā, cepeškrāsnī lietojamā keramikas traukā, kas rūpīgi ieziests ar sviestu. Pārkaisi ar sieru un mandelēm un cep 40 minūtes, vai līdz ēdiens stingrs un no virspuses zeltains.
Gatavošanas laiks:
60-90 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS