Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/paprikas-edieni/ar-galu-pildita-paprika-zupa/

Ar gaļu pildīta paprika + zupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Uz 8 vidējām paprikām ņem
½ kg maltās gaļas(labāk jauktas)
8 paprikas (vidējas, labāk ne lielveikalu, bet tās tirgus-gaišzaļās)
1 standarta paciņa rīsu (125g)
1 paliels sīpols
1 ola
5 ĒK visparastākās tomātu mērces
2 burkāni
6 graudiņi melno piparu
~4-5 lauru lapu.
sāls
malti pipari
timiāns
karijs
majonēze
parmezāns
kalnumētra
asie pipari - pa šķipsniņai
Gatavošana:
Paprikas nomazgā, izgriež astītes ar visu serdi, ja paliek sēklas, iztīra arī tās.
Rīsus liek vārīt.
Nomizo un smalki sagriež sīpolu, burkānus sagriež pusripiņās, un apcep eļļā.
Rīsus nokāš un sajauc ar malto gaļu, mazliet maltiem pipariem, sāli (cik - tas gaumes jautājums), olu (var pielikt rīvētu parmas sieru, tāpat var pievienot majonēzi), garšvielas - timiānu, kalnumētru (parmezāns, majonēze un pārējās garšvielas nav tik svarīgas, katrreiz var taisīt savādāk - un arī garšos savādāk).
Maisījumu sapilda tukšajās paprikas pākstīs, un saliek lielā katlā, ja nesalien, liek divos, ieteicams stateniski ar pildījuma caurumu uz augšu.
(Ja paprikas mazākas, un gaļas maisījums paliek pāri - uzcepiet teftelīšus:) )
Katlā pievieno lauru lapas, melnos piparus, tomātu mērci, un ceptos burkānus ar sīpoliem(šeit var likt arī asos piparus - ja patīk ass).
Tur lejam ūdeni tik daudz, lai paprikas būtu maksimāli ūdenī, bet nevajadzētu, lai tās pilnībā būtu zem ūdens.
Pievienojam sāli - atkal - pēc garšas. Un vāram.

Pasniedz karstu kā pamatēdienu pievienojot buljonu, kurā tās vārījušās - var ar krējumu, majonēzi. Kečups gan nederēs.

Kāpēc zupa? Pieredze rāda, ka buljons vienmēr paliek pāri. Tas jāizmanto lietderīgi - nākamajā dienā sagriežam kartupeļus, pieliekam pupiņas, vēl vienu nelielu smalki sagrieztu burkānu un vāram. Beigās īpašai garšai pievieno sagrieztus, sviestā apceptus šampinjonus.

Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Eduards

Komentāri

Kristina 22:
19.09.07 14:51:49

baigi laba recepte,man kā ēdienu retai tasītājai šī lieliski izprotama visās niansēs!super!!!nākamnedēļ,mēgināšu uztaisīt =)
Paldies Eduard!=)
Sveta:
11.12.08 02:34:53

super recepte es lidzigu taisiju,tikai shkidrumu izmantoju mercei.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS