Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/pukkapostu-un-brokolu-edieni/pukkaposti-olu-merce/

Puķkāposti olu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
350 gr ziedu kāpostu,
sāls.
Olu mērcei:
10 gr sviesta,
10 gr kviešu miltu,
1 olas dzeltenums,
10 gr skāba krējuma,
sāls,
9 % etiķis,
sinepes,
zaļumi.
Gatavošana:
Ziedu kāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām, sadala mazākās daļās un patur apmēram 15 minūtes aukstā etiķūdenī. Pēc tam liek verdošā sālsūdenī un vāra mīkstas. Ar putu smeļamo karoti izņem no ūdens, sakārto dziļākā traukā un pārlej ar olu mērci.
Olu mērcei sviestu ar miltiem nedaudz sabrūnina, pievieno ūdeni, kurā vārīti ziedu kāposti, un savāra. Olas dzeltenumu ar skābu krējumu sakuļ, pievieno mērcei, uzkarsē, bet nevāra. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS