Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/pupinu-sviesta-pupinu-edieni/gardums-no-raibajam-pupinam/

Gardums no raibajām pupiņām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
raibās pupiņas
tomāts
kartupelis
ķiploka galviņa
lauru lapas
selerija
rozmarīns
pupumētra
sāls
malti melnie pipari
olīveļļa
svaigi pētersīļi
Gatavošana:
Pupiņas mērcē aukstā ūdenī pa nakti. Izmērcētās pupiņas vāra atsevišķi.
Bet otrā katlā vāra kopā vienu tomātu, pārgrieztu uz pusēm, vienu mizotu kartupeli, vienu veselu ķiploka galviņu un garšvielām - lauru lapām, seleriju, rozmarīnu un pupumētru. Kad izvārījušās, pusi ūdens noliet nost, izmest garšvielas, ķiploku izspiest no mizām un kopā ar kartupeli un tomātu bez mizas samīcīt putriņā un kopā ar sāli un pipariem iejaukt pupās. Var vēl kādu šļuku labas olīveļļas pieliet un pielikt svaigus pētersīļus.
Pasniedz kopā ar šķiņķī ietītām jūras ķemmītēm, bet domāju, ka var ēst tāpat vai pielikt kādu zaļu salātu vai ko tamlīdzīgu.
Iesūtījis:
Babs

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS