Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/spinatu-edieni/spinatu-ravioli/

Spinātu ravioli

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
400 g miltu
4 olas
1 ĒK labas olīveļļas
sāls
Pildījumam:
200 g jaunie spināti
30 g sviests
250 g svaiga siera Ricotta
sāls
malti melnie pipari
tikko rīvēts/malts muskatrieksts
Mērcei un gatavošanai:
120 g sviests
2 ĒK olīveļļa
8 svaigas salvijas lapiņas
Gatavošana:
Mīkla: uz mīklas dēļa izber daļu miltus, izveido iedobi un ielej tajā 2 minūtes ar dakšiņu kultas olas, pielej eļļu, sajauc, pievieno atlikušos miltus. Mīca mīklu līdz tā ir stingra un vijīga, un, protams, atlec no rokām. Kamēr gatavo pildījumu, ietin pārtikas plēvē, lai neapkalst.
Pildījums: spinātus nomazgā, mitrus liek lielā katlā un karsē bez ūdens, kamēr lapiņas saplok. Tad noņem no uguns, pievieno sviestu, sāli un piparus. Visu izmaisa un liek, lai atdziest. Kad spināti padzisuši, viņus kārtīgi nospiež un sīki sakapā uz dēlīša. Sasmalcinātos spinātus pievieno sieram un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno muskatriekstu, ja vajag vēl sāli vai piparus.
Mīklu kārtīgi un plāni izrullē. Pēc receptes to liek uz ravioli dēlīša, kur iespiež iedobes, pilda un liek otru mīklas kārtu virsū, un ar speciālu apaļnazi sadala. Tā kā man dēlīša nav, taisīju kā parastos pelmeņus. Vienīgi jāatceras, ka maliņas, kuras tiks lipinātas kopā, ir mazliet jāsamitrina ar ūdeni, lai labi salīp.
Mērce un gatavošana: ravioli liek vārīties verdošā sālsūdenī, kuram pievienotas 2 ĒK eļļas, vāra, kamēr gatavi. Pēc receptes bija gatavi, kad uzpeld, bet man laikam tā mīkla tik plāna nepadevās, tāpēc nācās kādas 5 minūtes pavārīt.
Sviestu izkausē katliņā un pievieno salvijas lapiņas, noliek, lai mazliet ievelkas. Gatavos ravioli liek uz silta šķīvja un pārlej ar sviestu.
Man salvijas lapas atrast neizdevās, es iegriezu mazliet dilles. Ja, un tie 120 g sviesta man tā kā šķita par daudz. Bet citādi ļoti, ļoti garšīgi
Iesūtījis:
Tiina

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS