Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/darzenu-edieni/zirnu-un-skelto-zirnu-edieni/skelto-zirnu-biezputra/

Šķelto zirņu biezputra

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
uz 2 glāzēm ūdens
1 glāze šķelto zirņu
sāls
Gatavošana:
Katlā ielej tik glāzes ūdens, cik daudz biezputru vārīs. Es lēju 8 glāzes ūdens. Ūdeni uzvāra. Tikmēr 4 glāzes zirņu ieber bļodā un nomazgā siltā ūdenī, tā kā man tas ūdens bija no zirņiem dikti miltains, tad trīs ūdeņos nomazgāju un pēdējo lēju karstu ūdeni un atstāju uzbriest, līdz ūdens uzvārīsies katlā.

Kad ūdens uzvārījies pieliek zirņus un sāli. Vāra uz vidējas uguns, līdz zirņi mīksti. Stundas laikā biezputra bija gatava.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Bildes:
Iesūtījis:
Lora
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Mincītis:
16.09.09 20:10:20

a Tu zirņus pirms tam mērcēji? :)
Runcītis:
02.02.10 14:27:52

Nu vai tad tu nelasīji? Kamēr vārās ūdens... :)
Dace:
04.08.11 10:51:53

Kas par to,ka zirņi miltaini? Vai tad tas nav labi? Vai jāliek arī citas garšvielas. Jāpievieno piens ? Mērcēt gan īpašas vajadzības nav.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS