Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/ella-varitie-edieni/cukas-liellopa-tela-un-jera-gala/cukgala-saldskaba-merce/

Cūkgaļa saldskābā mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/4 porcijām/
500 g cūkgaļas filejas
250 g marinētu gurķu
2 ķiploka daiviņas
2 - 3 ĒK etiķa
2 ĒK cukura
2 - 3 ĒK diļļu un pētersīļu
1 TK kartpeļu cietes
3 ĒK miltu
2 olas
2 ĒK eļļas
1 TK sāls
1/2 TK maltu melno piparu
Gatavošana:
Gaļu sagriež porciju gabaliņos. Miltus sajauc ar 3 ĒK ūdens, olām, sāli un pipariem. Gaļas gabalus apviļā mīklā, nekavējoties liek taukvāres katlā un vāra 5 - 7 minūtes 180*C.
Mērce: eļļu uzkarsē pannā, pievieno sasmalcinātu ķiploku, nedaudz apcep un noņem no uguns. Pievieno etiķi, cukuru, sagrieztus zaļumus, aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, sasmalcinātus gurķus, piparus. Uzvāra un pārlej gaļas gabaliņus.
Pasniedz kopā ar rīsiem vai makaroniem.
Gatavošanas laiks:
25 minūtes
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Ilze:
29.01.11 19:28:17

Tā jau sanāca ļoti garšīgi, bet man nācās likt klāt šķidrumu (es liku kartupeļu ūdeni), lai sanāktu mērce, jo no šķidruma šajā receptē nekā nav un, kad pieliek kartupeļu cieti, tur nav kam savilkties.
Paldies, citādi ļoti gardi.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS