Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/ella-varitie-edieni/cukas-liellopa-tela-un-jera-gala/risu-galas-un-senu-bumbinas/

Rīsu - gaļas un sēņu bumbiņas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g rīsu
2 ĒK tomātu pasta vai 2 tomāti
3 olas
Parmezāna pulveris
100 g jauktā maltā gaļa
80 g šampinjonu
50 g ciets siers
1 lauru lapa
rīvmaize
Gatavošana:
Šampinjonus smalki sagriež. Uz pannas apcep malto gaļu, šampinjonus un lauru lapas. Garšvielas un sāli pieber pēc garšas. Kad apcepušies iemaisa tomātu pastu.
Rīsus izvāra mīkstus.
Rīsus samaisa ar gaļu un šampinjoniem. Ļauj nedaudz atdzist. Pievieno kaltētus zaļumus, var arī nepievienot. Iemaisa parmezānu un 1 olu. Ja mīkla ir nedaudz šķidra, tad iemaisa pāris ēdamkarotes kukurūzas miltus (garšu tas neizmainīs). Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas un sāli.
Vienā traukā sakuļ 2 olas, otrā traukā ieber rīvmaizi. Cieto sieru sagriež kubiņos.
No masas veido nelielas bumbiņas, bumbiņas vidū veido iedobīti un ieliek sieru. Saveļ bumbiņu. Bumbiņas apviļā olā, sausiņos un apcep eļļā.
Iesūtījis:
Lidija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS