Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/ella-varitie-edieni/darzeni/kartupelu-zagarini/

Kartupeļu žagariņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
/6 - 8 porcijām/
6 - 7 kartupeļi
3 glāzes miltu
2 ĒK pūdercukurs
2 olas
sāls
Gatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, novāra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pievieno olu dzeltenumus, miltus un samaisa.
2. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā kartupeļu masā. Pievieno sāli un atkal labi izcilā.
3. Uz galda izsijā miltus, uzliek mīklu un izrullē mīklu 4 mm biezumā. Sagriež rombiņos un un viduci iegriež. Vienu romba stūri izvelk caur vidu. Eļļu taukvāres katlā uzkarsē līdz cepšanas temperatūrai. Uzmanīgi ieliek sagatavotos žagariņus un apcep no abām pusēm zeltainus. Cep taukvāres katlā 2 - 3 minūtes 150*C.
Gatavošanas laiks:
40 minūtes
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS