Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/ella-varitie-edieni/zivis-un-juras-veltes/kalmari-citronu-merce/

Kalmāri citronu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g svaiga kalmāra
25 ml baltvīna
30 g sāls
2 citroni
50 g kartupeļu cietes
50 g cukura
Gatavošana:
Sagriež kalmāru pirksta izmēra sloksnītēs. Norīvē ar 25 g sāls un 15 minūtes atstāj aukstā ūdenī.
Marināde no vīna: 5 g sāls un cukura, pārlej kalmāram. Pēc 15 minūtēm iemaisa nedaudz kartupeļu cietes. Kalmāra gabaliņus 3 minūtes fritē taukvāres katlā, līdz zeltaini dzeltenai krāsai.
Citronu mērce: samaisa divu citronu sulu ar 50 g cukura, 2,5 g sāls un 100 ml ūdens. Vāra 1-2 minūtes, pievieno nedaudz ūdenī iemaisītu kartupeļu cieti. Gatavu pārlej fritētajiem kalmāriem.
Gatavošanas laiks:
45 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS