Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cepetis-no-cukgalas-cauraudzites-ar-ribinam/

Cepetis no cūkgaļas cauraudzītes ar ribiņām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
~ 1,5 kg cūkgaļas cauraudzīte ar ādu un ribiņām
0,7 kg sautēti kāposti (var pirkt jau sautētus 1 kg spainītī)
etiķis (9%)
gaļas kopējā garšviela (no Santa Maria)
malti melnie pipari
eļļa
ķiploki
sīpoli
Gatavošana:
1.Iegriež cauraudzīti pa pusēm gandrīz līdz galam (tā, lai var atvērt kā grāmatu).
2. Liek bļodā kopā ar etiķi, garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli, ūdeni (taisa vidēji stipru marinādi) un notur ~ 5 stundas. Var marinēt arī ilgāk, bet tad marinādi gatavo nedaudz vājāku, lai nesadedzinātu gaļu un viņa vēlāk nebūtu sausa kā švamme.
3. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C, lai silst. Izņem no marinādes, ieziež ar sāli, (nedaudz) apber ar pipariem maltiem un apsmērē ar eļļu (iesaku olīveļļu, bet ir izmantojama arī rapšu). Atver vaļā kā grāmatu un saliek sautētos kāpostus. Pēc tam liek cepešpannā, kurā nedaudz ielieta eļļa un pārliek pāri pārtikas folliju un liek sasildītā cepeškrāsnī.
4. Cep ~ 1 stundu. Skatoties cik trekns un liels gabals Jums trāpijās. Pēc tam noņem folliju, lai apbrūninātu, bet to var ātrāk izdarīt, ja cepeškrāsnī ir grills un konvekcija.
5. Iesaku pasniegt ar mizu vārītiem kartupeļiem, pēc tam atdzesētiem un nomizotiem. Tad likt cepeškrāsnī un zem grilla apbrūnināt, un uzsildīt.
Bildes:
Iesūtījis:
Brat2

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS