Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cuka-savojas-kapostos-ielida/

Cūka Savojas kāpostos ielīda

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
400 g cūkgaļas
olīveļļa
apelsīnu sula
sāls
timiāns
melnie pipari
smaržīgie pipari
2 TK graudainās sinepes
2 burkāni
½ savojas kāposta
Gatavošana:
400 g cūkgaļas mīkstuma sagriezu gabaliņos, apcepu olīveļļā vokpannā, uzlēju nedaudz ūdeni un pa riktīgam apelsīnu sulu, pieliku garšvielas - sāli, timiānu, dažus piparus un vienu virci. Pieliku 2 TK graudainās sinepes un ļāvu lēnīgi sutināties, kamēr cūka samērā mīksta.
Sarīvēju plānās ripās divus palielus burkānus un metu pie cūkas.
Sagriezu pusi Savojas kāposta palielos gabalos un metu pie cūkas, duku pamaisīju pa brīdim, lai kāposti tiek slapjumā un karstumā. Sautēju tik ilgi, kamēr šķita, ka kāposti ir sakožami, bet nesāk šķīst.
* reizēm sauc arī par virziņkāpostiem (vāciski Wirsing, angliski laikam arī kaut kā tāpat) - galvas apmēram tikpat lielas kā baltajiem parastajiem, bet plakanākas un kruzuļainas, drusku tumšāk zaļas no ārpuses.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS