Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cukas-cepetis-ii/

Cūkas cepetis II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg cūkas gaļa (no šķiņķa gabala)
1 sīpols
1 burkāns
sviests
sāls
garšvielas pec izvēles
Gatavošana:
Gaļas gabalu noslauka, ieberž ar sāli un ar ādu uz leju liek cepešpannā. Gaļai apakšā paliek skaliņus (lai gaļa nepiedeg un labāk gaiss piekļūst), uz pusēm pārgrieztu sīpolu un lielās šķēlēs sagrieztu burkānu, ielej nedaudz ūdens un liek karstā krāsnī. Kad gaļa apcepusies brūna, to pārlaista ar karstu ūdeni vai buljonu un cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot. Pusizceptu gabalu apgriež otrādi, ādu ar asu nazi sagriež nelielos kvadrātiņos un cep, kamēr cepetis gatavs. Lai āda būtu mīkstāka, to cepot dažas reizes pārziež ar sviestu. Gatavu cepeti mazliet atdzesē, tad sagriež glītās šķēlēs un sakārto cepešbļodā.
Iesūtījis:
Absente

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS