Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cukas-cepetis/

Cūkas cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg cūkas gaļa,
rupjais sāls,
sojas mērce,
ķiploki,
vegeta,
ūdens
Gatavošana:
cūkas miesas gabaliņam jābūt ar speķa slānīti un ādiņu virsū. Cepetis nedrīkst pilnībā tupēt pannā, tam apakšā jāpaliek skali (ir arī speciālas cepešu pannas). Ņem to cūkas gabalu un sagriez ādu rūtiņās. Nevajag griezt dziļi, tikai ādu pārgriezt.
Ierīvē viscaur cepeša gabalu ar sāli (rupjo), liec uz skaliņiem cepešpannā un pielej ūdeni tā, lai skaliņi būtu nosegti. Liek karstā krāsnī un cep. Ūdenim, kas pannā, var pielikt dažādas garšvielas - sojas mērci, ķiplokus, kaut vai to pašu vegetu. Laiku pa laikam cepeti aplaisti ar ūdeni no pannas, citādi virspuse sadegs. Iztvaikojošo ūdeni allaž papildini ar svaigu. Ja ūdens pārāk strauji neiztvaiko, tad tajā sakrājas izkusušie tauki un pēcāk, bļodiņā salieti un atdzesēti tie ir teicams uz rupjmaizes liekamais.
Ja virspusīte sāk par daudz tumša tapt, bet cepetis vēl nav gatavs, to var apsegt ar foliju, bet parasti tas nav vajadzīgs. Gatavību var noteikt arī iedurot cepetī - ja tek ārā sārta sula, tad vēl nav gatavs. Ja viss izdosies, tad tev būs fantastisks sulīgs cepetis ar kraukšķīgu ādiņu, ko bērni parasti uzreiz arī nolasa un sagrauž.
Cepetis var sanākt sauss, ja tas cepts pārāk ilgi, vai arī bijis aplam liess. Liesu gaļu var speķot iedurot caurumus gaļā un tur iebāžot speķa strēmelītes, var arī apsegt ar speķa šķēlēm no augšas, bet tad nesanāk tā kraukšķīgā ādiņa. Cepj 1 stundu.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS