Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/galas-edieni/cuka/cukas-galas-cepetis/

Cūkas gaļas cepetis

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1,5—2 kg cūkas gaļas ,
50 g sīpolu,
sāls,
maltie pipari,
garšvielas pēc izvēles.
Gatavošana:
Gaļu ieberž ar sāli, pipariem, liek ar ādas pusi uz cepešpannas, pielej ūdeni tā, lai āda būtu segta, un cepeškrāsnī cep, līdz āda mīksta un ūdens gandrīz iztvaikojis. Tad gaļas gabalu apgriež uz otru pusi, ādu ar asu nazi sagriež mazos kvadrātiņos (tad cepeti labi varēs sagriezt un katra šķēle būs ar ādu). Pēc tam uz pannas vēl uzlej verdošu ūdeni, pievieno sasmalcinātu sīpolu un gaļu cep vidējā siltumā 1 1/2—2 stundas, pa reizei aplaistot ar taukiem, kas ir uz pannas.
Vecākas cūkas gaļu pirms cepšanas mēdz vārīt, līdz tā pusmīksta. Pēc tam iegriež ādu, gaļu pārkaisa ar sāli,pipariem un garšvielām. un cep cepeškrāsnī līdz gatavībai.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

sinilga:
15.02.05 16:10:05

Ne tikai vecas cūkas gaļas cepeti vāra pirms cepšanas.Saimnieces saka un es pēc savas pieredzes varu teikt,ka sulīgāka un ar garšvielām labāk piesūkusies tā ir,ja vispirms vāra(ar visām vēlamajām garšvielām un sāli),tad atstāj pa nakti,lai ievelkas, tur p

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS